dinsdag 12 juli 2016

De horror der tuinschoeisel


Het heeft er eventjes slecht uitgezien met de aanhoudende regen, maar al bij al is de schade in de moestuin nog beperkt gebleven.
Hebben het leven gelaten: 5 tomatenplanten, een outdoor experiment weliswaar aangezien ik geen serre heb. Leuk idee, slecht plan, doen we dus niet meer.
De volledige rijen pastinaak, raketsla en pijpajuin zijn spoorloos verdwenen en de 2 rijen wortelen herbergen hoop en al zo'n 12 penen in plaats van de voorziene 60.
Maar de rest doet het goed, dus ik wil niet zeuren.Over mijn groenten that is.

Want waar ik nu eens echt over wil zeuren, dat zijn die smerige buitensloefen die de tuinmerchandisewinkels ons doen dragen.
Als kind herinner ik mij dat mijn grootvader zelfs houten klompen droeg, "blokken" gelijk wij in Putte zegden. Ik begrijp die mens. De alternatieven zijn werklijk nog belachelijker.

Tot voor kort werkte ik steeds in de tuin met versleten sportschoenen. Dat ging relatief goed, alleen was dat in en uit stappen in die schoenen niet altijd evident met handen vol materiaal of groenten. Bovendien hingen ze geregeld vol slijk en aarde en sportsloefen afwassen, is niet echt een favoriete bezigheid van mij.
Het werd dus tijd om mij richting de betere tuinwinkel te hijsen voor een paar "tuinierdersschoenen". Ik word al een beetje misselijk bij het woord alleen al.


Ik wist dat het miserie zou zijn, maar toen ik voor het rek stond was ik toch nog in shock.
Wat een lelijkheid op een hoopje. Een geordend hoopje per maat op rij, weliswaar. Maar zo lelijk.
Ik wou het echt niet, maar ik moest. Omdat ik de handigheid er wel van inzag en mijn sportsloefen bijna de einde levensduur hebben bereikt en ik niet meteen een alternatief paar voorhanden heb.
Dus ik dacht, als ik fout ga, dan maar ineens goed fout. Dus ik koos de meest roze Blackfox'en die ik kon vinden.

Maar mijn god, serieus. Kan iemand alstublieft een efforteke doen en iets modieuzere tuinsloefen bedenken?

2 opmerkingen:

  1. Ik kwam deze tegen: http://katchoo.be/en/women-s-wellies/short-wellies/Lady_Harper_Navy-en Geen idee of dat makkelijk in en uit stappen is.. maar daar bestaat dan weer een laarzenknecht voor: https://nl.wikipedia.org/wiki/Laarzenknecht

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die zijn inderdaad leuk he. Maar helaas niet zo handig om in te stappen. En het is vooral dat dat - who knew?! - belangrijk blijkt te zijn in mijn moestuinroutine. De laarzenknecht is de max om uit te schoppen, maar aan is alweer moeilijker. (en btw, wat een nostalgie plots naar de tijd toen wij nog paard reden thuis met die laarzenknecht :-) )

      Verwijderen